Kaj cena pove o kakovosti oken?

Kaj cena pove o kakovosti oken?
Koliko stanejo okna? To je eno najpogostejših vprašanj v panogi, vendar tudi eno najtežjih. Resnica je, da na vprašanje, koliko boste plačali za okno, ni hitrega in enoznačnega odgovora, cena pa se razlikuje še od proizvajalca do proizvajalca. Preden se za pripravo ponudbe obrnete na različna podjetja, vam bomo pomagali razumeti spremenljivke, ki vplivajo na ceno. Cena na ponudbi namreč ni vaš končni račun, skupni stroški pa se lahko spremenijo, če pride do zapletov ali nepredvidenih dogodkov.
Kakšni so torej dejavniki, ki vplivajo na ceno novega okna?

Kakovost lesenih oken
Morda je eden največjih vplivov na ceno okna njegova kakovost. Vsa okna niso ustvarjena enako, kakovost pa se na koncu odraža prav na ceni. Pravzaprav je kakovost eden največjih razlogov, da boste našli tako velika nihanja cen med okni.
Če se sprašujete po tem, kako se lahko posamezno okno toliko razlikuje glede na stroške, obstaja več kazalnikov, ki vplivajo na kakovost, in ti so:

  • Vrsta materiala okvirja, trajnost
  • Lastnosti stekla in toplotna odpornost
  • Montaža
  • Garancija in certificiranje


Na splošno bodo okna višje kakovosti stala več kot okna nižjega cenovnega razreda. Je nekako tako kot nakup Ferrarija proti Renaultu. Ne morete pričakovati, da boste kupili luksuzen, zmogljiv športni avtomobil po isti ceni kot vozilo za vsakdanjo uporabo.

Material za lesena okna je dražji, a kakovostnejši
Prava okna iz lesa so lepa in kakovostna, vendar ni skrivnost, da so bistveno dražja od oken iz umetnih materialov. Pri izbiri lesa nad umetnim materialom lahko pričakujete od 30% do 50% višjo ceno na okno. Toda zakaj so okna iz lesa toliko dražja?
Ker pri izdelavi uporabljamo omejene naravne vire, ki jih je treba nabirati in prevažati. Manj podjetij ponuja okna iz pravega lesa zaradi stroškov in vzdrževalnih zahtev. Pri oknih Šemrl se trudimo in sledimo standardu, da uporabljamo le najboljši les, o čemer smo že veliko pisali v preteklih objavah.


Za cene in podrobnosti nas kontaktirajte!