Kako pomembna je zaščita lesenih oken?

Nekaj nasvetov za zaščito lesenih oken:
 

Redno čiščenje lesenih oken: Lesena okna je treba redno čistiti z vlažno krpo, da se odstrani umazanija, prah in druge nečistoče. Pri tem je pomembno, da uporabljate neagresivna čistila in da okna ne zalivate z vodo.

Zaščita pred soncem: Sončni žarki lahko povzročijo, da lesena okna zbledijo in razpokajo. Zato je priporočljivo, da okna zaščitite s senčili, kot so rolete, žaluzije ali tende.

Zaščita pred dežjem in vlago: Dež in vlaga lahko povzročita plesen in gnitje lesa. Zato je pomembno, da okna obdelate z zaščitnimi premazi, kot so impregnacija, lak ali barva, ki preprečijo, da bi voda prodrla v les.

Redno vzdrževanje: Lesena okna je treba redno pregledovati in vzdrževati. Ob morebitnih poškodbah, razpokah ali drugih težavah jih je treba čim prej popraviti, da se prepreči širjenje težave.

Uporaba kakovostnih materialov: Pri nakupu novih lesenih oken izberite kakovostne materiale, ki so odporni na vremenske vplive in bodo dolgo časa zdržali.

Skrbna nega in vzdrževanje lesenih oken lahko podaljša njihovo življenjsko dobo in ohrani njihov lep videz ter funkcionalnost.

Več informacij najdete na naši novi spletni strani