Senčila za regulacijo svetlobe


Zavese: Zavese so najpogostejša izbira za regulacijo svetlobe. Na voljo so v različnih materialih, barvah in vzorcih ter omogočajo večjo ali manjšo prehodnost svetlobe glede na to, kako jih odprete ali zaprete.

Rolete: Rolete so trpežne in zagotavljajo dobro izolacijo ter zmanjšujejo toploto in svetlobo, ko so popolnoma spuščene. Obstajajo različni tipi rolet, kot so zunanje rolete, notranje rolete, rolete s kaseto itd.

Žaluzije: Žaluzije so sestavljene iz vodoravnih lamel, ki jih je mogoče dvigniti, spustiti ali nagibati. Omogočajo natančno regulacijo svetlobe in zasebnosti ter so na voljo v različnih materialih, kot so les, aluminij, PVC itd.

Lamelne zavese: Lamelne zavese so podobne žaluzijam, vendar imajo navpične lamelne trakove namesto vodoravnih. So dobra izbira za velika okna ali drsna vrata in omogočajo prilagoditev svetlobe in zasebnosti.

Plise zavese: Plise zavese so sestavljene iz tkanine, ki je zložena v harmoniko. Omogočajo prilagajanje svetlobe z dvigovanjem ali spuščanjem zaves ter so elegantna izbira za različne vrste oken.

Rimske zavese: Rimske zavese so sestavljene iz blaga, ki se zloži, ko jih dvignete. Omogočajo prilagodljivo regulacijo svetlobe in ustvarjajo eleganten videz.

Pri izbiri senčil je pomembno upoštevati velikost in vrsto oken, želeno stopnjo zasebnosti, količino svetlobe, ki jo želite blokirati ali prepuščati, ter estetski videz, ki se ujema z notranjim dekorjem.


Za več o senčilih najdete tudi tukaj:
 

Avtor: Okna Šemrl